La câte grade se coace drobul de miel. Care este temperatura optimă

La câte grade se coace drobul de miel pentru a fi perfect de Paște. Drobul de miel este preparatul nelipsit de pe mesele românilor,  în această zi de sărbătoare. Pentru ca acesta să iasă ca la carte, trebuie să țineți cont de anumite trucuri, descoperite în timp de gospodine. Care este temperatura optimă pentru ca drobul să fie copt suficient.

La câte grade se coace drobul de miel

Drobul este un preparat culinar tradițional românesc și consumat, în general, în perioada sărbătorilor Pascale, alături de alte mâncăruri specifice. La câte grade se coace drobul de miel și care este temperatura optimă.

Există un mic secret de care să țineți cont, atunci când vă apucați de gătit drobul. Pentru ca acesta să fie pufos, trebuie să bateți bine ouăle, înainte de a le adăuga la compoziție. Drobul se coace la cuptor la o temperatura de 175 grade C timp de 30 minute

Ce ingrediente trebuie să conțină drobul:

  • măruntaiele de miel (ficat, plămâni, splină, inimă și rinichi)
  • verdețuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel, usturoi, leuștean)
  • pâine înmuiată în apă sau lapte
  • ouă (crude și fierte)
  • Măruntaiele fierte și tocate sunt amestecate cu celelalte ingrediente și condimente (sare, piper).

Drobul de miel este unul dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiționale, având mai multe variante ale rețetei. Sigur că, drobul se poate face și din carne de pui, curcan sau vită. Dacă la drobul de miel puteți folosi prapurur, peste care se pune amestecul de carne, la celelalte variante, folosiți o foaie în aluat.

La câte grade se coace drobul de miel

În lume există un număr de preparate asemănătoare cu drobul de miel, dar cel mai cunoscut este haggis-ul scoțian. Una dintre diferențele principale dintre aceste preparate este faptul că haggis-ul se fierbe în burtă de oaie și nu conține o cantitate mare de verdețuri precum drobul românesc, conform wikipedia.ro.

Ingrediente drob de miel

  • 1 kg măruntaie de miel (ficat, rinichi, plămâni, inimă) sau de pui (ficat, inimă, pipote)

  • prapur de miel

  • 2 ouă crude

  • 6 fire ceapă verde

  • 1 lingură untură sau ulei după preferință

  • 1 ceapă uscată de marime medie

  • 2 fire usturoi verde

  • 3-4 oua fierte

  • 1 felie de pâine

  • 1 lingură smântână

  • sare

  • piper

Mod de preparare

Primul pas este să spălați organele și prapurul în mai multe ape. Puneți prapurul într-un castron cu apă rece și oțet, cât timp pregătiți compoziția.

Organele de miel se fierb în apă cu sare, luând spuma treptat, până când este nevoie să faceți asta. Le scoateți din apă și le lăsați să se răcească. Dați prin mașina de tocat carne, plămânii, inima, ficatul și alte măruntaie de la miel.

Apoi adăugați ouăle crude, puțin miez de pâine muiat în lapte (după dorință), sare, un praf de piper, smântână și verdeaţă multă. Puneți apoi mărar, pătrunjel, ceapă verde și usturoiul verde tocate mărunt cu o parte din cozi.

Ungeți tava cu untură sau ulei, așezați prapurul astfel încât să rămână mult și pe margini, pentru a putea fi întors de-asupra. Așa veți acoperi toată umplutura. Puneți o parte din umplutură peste prapur în forma apoi se așază ouăle fierte bine, întregi sau jumătăți, apăsând ușor. Apoi băgați la cuptor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Educație - școala

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce conexiuni autentice și sprijin reciproc

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce…

Ziua de duminică, 28 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor de prietenie și interacțiunilor sociale. Energia zilei favorizează armonia în grupuri, deschiderea…
Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și regenerării interioare

Astrologie

Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și…

Duminică, 28 septembrie, astrele recomandă să încetinești ritmul și să îți acorzi timp pentru tine. Este ziua ideală pentru introspecție, meditație și refacerea energiei fizice…
Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni profunde și momente de armonie

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni…

Ziua de sâmbătă, 27 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor, emoțiilor și conexiunilor profunde. Energia zilei favorizează armonia, comunicarea sinceră și apropierea…