Cum se face Shakshuka, celebra rețetă de ouă cu roșii și ardei pentru micul dejun. Secretul pentru un gust desăvârșit

Rețeta de Shakshuka

Micul dejun este considerat adesea cea mai importantă masă a zilei, iar dacă îți dorești să începi dimineața cu un preparat delicios și satisfăcător, Shakshuka este alegerea perfectă. Shakshuka este un fel de mâncare foarte ușor de preparat pe bază de roșii și ouă, dar cu o notă foarte exotică de condimente și o prezentare frumoasă cu ouăle poșate în sos de roșii. 

Rețeta delicioasă de ouă cu roșii și ardei pentru micul dejun

Rețeta de Shakshuka este originară din Israel, dar diferite versiuni sunt preparate în Turcia, Liban și în întreaga zonă mediteraneană.

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă medie, tocată mărunt
  • 2-3 ardei grași (roșii, galbeni sau verzi), tăiați cubulețe
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce
  • 1 linguriță de chimion măcinat
  • 400 grame de suc de roșii sau roșii tocate din conservă
  • Sare și piper după gust
  • 4-6 ouă proaspete
  • Oțet de mere (opțional)
  • Coriandru proaspăt sau pătrunjel tocat pentru decor

Vezi și De ce să pui făină în tigaie înainte să prăjești ouăle. Trucul secret al gospodinelor desăvârșite, trebuie să-l știi

Metoda de preparare:

  1. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și ardeii grași și călește-le timp de aproximativ 5-7 minute, până devin moi și încep să se înmoaie.
  2. Adaugă usturoiul mărunțit, boiaua de ardei dulce și chimionul măcinat în tigaie și amestecă bine, lăsând aromele să se dezvolte pentru câteva minute.
  3. Adaugă roșiile tocate din conservă în tigaie și amestecă bine. Lasă sosul să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 10-15 minute, până se reduce ușor și devine mai gros. Condimentează cu sare și piper după gust.
  4. Folosind o lingură, creează cu grijă niște „gropi” în sosul de roșii și sparge ouăle în fiecare. Acoperă tigaia și lasă ouăle să se coacă la foc mic timp de aproximativ 5-7 minute, până gălbenușurile sunt încă puțin moi.
  5. Dacă dorești ca gălbenușurile să fie mai moi sau mai tari, reglează timpul de gătire în consecință.
  6. Opțional, poți adăuga o picătură de oțet de mere în jurul ouălor pentru a ajuta la coagularea acestora și pentru a evita să se răspândească în sos.
  7. Presară coriandru proaspăt sau pătrunjel tocat deasupra Shakshukei pentru a-i adăuga o notă de prospețime și arome.
  8. Servește Shakshuka caldă alături de pâine proaspătă sau pita.

Secretul pentru un gust desăvârșit

Unul dintre secretele pentru a obține o Shakshuka cu un gust desăvârșit este să folosești roșii de calitate superioară. Poți alege roșii proaspete și mature sau roșii tocate din conservă de bună calitate, preferabil cele întregi în suc de roșii fără adaosuri de zahăr.

De asemenea, un alt secret constă în a găti sosul de roșii la foc mic, astfel încât să se concentreze aromele și să obții o textură mai densă și mai bogată. Aromele adăugate, cum ar fi boiaua de ardei dulce și chimionul măcinat, vor da un plus de savoare.

Vezi și Cât timp se fierb de fapt ouăle poșate. Secretul ca să-ți iasă perfecte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Educație - școala

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce conexiuni autentice și sprijin reciproc

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce…

Ziua de duminică, 28 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor de prietenie și interacțiunilor sociale. Energia zilei favorizează armonia în grupuri, deschiderea…
Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și regenerării interioare

Astrologie

Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și…

Duminică, 28 septembrie, astrele recomandă să încetinești ritmul și să îți acorzi timp pentru tine. Este ziua ideală pentru introspecție, meditație și refacerea energiei fizice…
Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni profunde și momente de armonie

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni…

Ziua de sâmbătă, 27 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor, emoțiilor și conexiunilor profunde. Energia zilei favorizează armonia, comunicarea sinceră și apropierea…