Cum se face ciorba de fasole în pâine. Cea mai gustoasă modalitate de a servi acest preparat, așa va avea gustul de la restaurant

Cum se face ciorba de fasole în pâine

Ciorba de fasole este una dintre cele mai iubite din bucătăria românească. Indiferent că o facem în varianta de post sau cu afumătură, aceasta se poate servi alături de o salată de ceapă roșie sau de murături asortate. În multe restaurante, ciorba de fasole vine servită în bol de pâine. Un astfel de preparat poate fi făcut și acasă, iar rețeta nu este deloc complicată. Cum se face ciorba de fasole în pâine și de ce ingrediente ai nevoie.

Cum se fac chiflele în care se servește ciorba de fasole

Atunci când mergi la restaurant și comanzi o ciorbă de fasole, de multe ori aceasta este servită în bol de pâine, în loc de vas clasic. Modalitatea de servire este una gustoasă și de efect, cu atât mai mult cu cât ”bolul” poate fi mâncat odată cu ciorba. Poți face și acasă acele boluri din pâine sau poți cumpăra chifle mai mari gata făcute, pe care să le folosești sub formă de vas pentru ciorbă.

Pentru bolurile de pâine ai nevoie de:

  • 250 ml apă călduță
  • 50 ml ulei de măsline
  • 600g făină albă
  • un praf de sare
  • un plic drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr

Citește și: Când se pune sarea în ciorba de fasole, de fapt. Secretul din bucătărie pe care ți-ai fi dorit să-l știi mai devreme

Se face un aluat din apă călduță, făină, drojdie, ulei, sare și zahăr și se frământă până când nu se mai lipește de mâini. Se acoperă aluatul cu un prosop și se lasă la dospit cel puțin o oră.

Mai departe, poți face bolurile în două feluri. Fie faci chifle clasice, de dimensiune mai mare, din care vei scoate ulterior miezul, fie întinzi o bucată mai subțire de aluat, pe care o pui apoi pe exteriorul unui bol de lut, astfel încât să ia forma acestuia, și o coci așa.

După ce au fost coapte, pâinile se lasă la răcit. În cazul chiflelor, se taie partea superioară și se scoate miezul, astfel încât să rămână gol în interior și să poată fi pusă ciorba. Bolurile coapte pe fundul vaselor de lut se folosesc ca atare.

Citește și: Secretul pentru cea mai bună ciorbă de fasole. Ce să adaugi, la final, când e gata. Asta o face și mai gustoasă

Secretul celor mai pufoase chifle
Ciorba de fasole se poate servi în chifle

Cum se face ciorba de fasole în pâine

Pentru ciorba de fasole ai nevoie de:

  • 300 g fasole boabe
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1/2 țelină
  • 2 roșii sau o lingură pastă de tomate
  • 3 linguri ulei
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • afumătură (opțional)

Citește și: Secretul prin care boabele de fasole rămân întregi. Ce trebuie să faci, de fapt, când ciorba începe să fiarbă. Puține gospodine știu

Mod de preparare:

Fasolea se spală și se pune la înmuiat de seara, în apă rece. A doua zi, se toacă mărunt ceapa, țelina, morcovul și ardeiul și se pun la călit în câteva linguri de ulei. Separat, se fierbe fasolea în apă fără sare, iar când dă în clocot și se formează spumă la suprafață, se aruncă apa. Se pun boabele de fasole peste legumele călite, se adaugă apă fierbinte și se fierbe fasolea la foc potrivit.

Separat, se dă într-un clocot carnea afumată, astfel încât să iasă spuma din ea, după care se pune în oala cu fasolea, să fiarbă împreună. Când carnea este gătită și boabele de fasole au devenit moi, se adaugă roșiile tăiate cubulețe sau pasta de tomate, sare, piper și cimbru și se mai lasă 10 minute pe foc.

Se oprește focul, se lasă ciorba să se răcorească puțin, după care se pune în bolurile de pâine. Se servește imediat, pentru că pâinea absoarbe repede zeama. Se poate savura cu tarhon uscat sau proaspăt, alături de salată de ceapă roșie sau de murături asortate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Educație - școala

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce conexiuni autentice și sprijin reciproc

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce…

Ziua de duminică, 28 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor de prietenie și interacțiunilor sociale. Energia zilei favorizează armonia în grupuri, deschiderea…
Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și regenerării interioare

Astrologie

Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și…

Duminică, 28 septembrie, astrele recomandă să încetinești ritmul și să îți acorzi timp pentru tine. Este ziua ideală pentru introspecție, meditație și refacerea energiei fizice…
Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni profunde și momente de armonie

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni…

Ziua de sâmbătă, 27 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor, emoțiilor și conexiunilor profunde. Energia zilei favorizează armonia, comunicarea sinceră și apropierea…