Cum se face aluatul pentru fursecuri. Se prepară rapid și poate fi folosit la diverse deserturi

Cum se face aluatul pentru fursecuri

Cum se face aluatul pentru fursecuri. Dacă pe lângă cozonacii delicioși și frumos crescuți ai de gând să pui pe lista deserturilor de Crăciun și tradiționalele fursecuri făcute în casă, îți propunem o rețetă cu care garantat nu vei da greș. Cu siguranță invitații vor fi uimiți de gustul preparatului tău.

În pregătirea cornulețelor, cel mai important este aluatul. Iată cum trebuie să îl pregătești pentru ca desertul tău să iasă delicios și cu textură pufoasă.

Cum se face aluatul pentru fursecuri

Aluatul pe care ți-l propunem pentru fursecuri poate fi folosit și la alte deserturi, precum islere sau diferite prăijituri. Este un aluat care are în componența sa nuci, ceea ce îi va oferi o aromă deosebită și o textură delicioasă.

Iată pentru început ingredientele de care ai nevoie:

  • 440 g de făina
  • 140 g de zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 360 g de unt moale
  • 200 g de nuci măcinate
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • opțional: coajă rasă de la o lămâie sau o portocală, esență de rom
  • opțional 1 ou

Mod de preparare

Potrivit rețetei oferite de celebra bucătăreasă Gina Bradea, primul pas este să adăugăm în bolul robotului de bucătărie untul, vanilia, zahărul pudră și un vârf de lingură de sare.

Se pune totul la bătut, iar când zahărul pudră este complet dizolvat, se adaugă miezul de nucă și jumătate din cantitatea de făină.

Lăsăm din nou totul la amestecat, apoi adăugăm și restul de făină.

Ulterior, răsturăm aluatul obținut pe masă, iar prin mișcări rapide, omogenizăm repede totul.

Atât de simplu se face aluatul pentru fursecuri. Fiind extrem de fraged, aluatul trebuie lucrat extrem de repede, pentru a nu se topi untul.

Aluatul trebuie înfășurat în folie și lăsat la frigider pentru minim 2 ore. Ideal ar fi să stea la rece peste noapte.

Sfaturi oferite de Gina Bradea

Celebra bucătăreasă spune că aluatul poate fi pregătit și cu o săptămână înainte de a fi folosit, deoarece se poate păstra lejer la frigider în tot acest timp.

Deși pentru această rețetă este folosit robotul de bucătărie, aluatul poate fi frământat foarte bine și la mână. Se introduc toate ingredientele în ordinea enumerată într-un castronel, după care începi să frămânți. Trebuie să ai grijă să lucrezi rapid, deoarece untul se topește foarte repede, mai ales că beneficiază și de căldura mâinilor.

„Vă recomand să adăugați la aluat și un ou, altfel va fi extrem de fraged, sfărâmicios și greu de manevrat. Dacă punem 1 ou în aluat, se va lega mult mai bine aluatul și nu se va mai sfărâma atât de ușor.”

Deserturi care pot fi preparate cu acest aluat

Aluatul prezentat în rețeta de mai sus poate fi utilizat în prepararea mai multor deserturi. Fie la fursecuri delicioase, prăjituri cu foi fragede, islere și exemplele pot continua, în funcție de pofte și imaginație.

Tot ce trebuie să faci pentru ca desertul pe care îl faci să iasă ca la carte este să respecți întocmai rețeta de aluat. Astfel, cu siguranță nu vei da greș cu niciun preparat.

Citește și: „Ce trebuie să faci cu drojdia înainte de a o pune în aluatul de cozonac. Așa iese perfect, trucul cu care nu dai greș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Educație - școala

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce conexiuni autentice și sprijin reciproc

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce…

Ziua de duminică, 28 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor de prietenie și interacțiunilor sociale. Energia zilei favorizează armonia în grupuri, deschiderea…
Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și regenerării interioare

Astrologie

Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și…

Duminică, 28 septembrie, astrele recomandă să încetinești ritmul și să îți acorzi timp pentru tine. Este ziua ideală pentru introspecție, meditație și refacerea energiei fizice…
Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni profunde și momente de armonie

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni…

Ziua de sâmbătă, 27 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor, emoțiilor și conexiunilor profunde. Energia zilei favorizează armonia, comunicarea sinceră și apropierea…