Cum prepari cel mai bun profiterol la tine acasă. Iese chiar mai gustos ca la cofetărie, toți îți vor cere rețeta

Un desert gustos și rafinat ca prăjitura profiterol nu poate trece neobservat. Îi poți cuceri cu ușurință pe cei din familie sau pe invitații tăi dacă ții cont de câteva lucruri atunci când te apuci să prepari această prăjitură inedită, ce cu siguranță va satisface papilele gustative ale tuturor, indiferent de gusturi.

Nu vei da niciodată greș cu prăjitura profiterol

Gospodinele mereu se întrec în prepararea celor mai inedite preparate, fie ele dulci sau sărate. Când vorbim despre deserturi, rețetele mereu sunt adaptate, personalizate, totul pentru a ieșit cel mai bun preparat care să placă tuturor. Atunci când vrem să facem ceva rapid acasă, dar care să uimească prin rafinament, ideală este prăjitura profiterol. Nu ai nevoie decât de răbdare, imaginație și ingrediente de calitate. Această prăjitură fină, cremoasă și foarte gustoasă poate fi asezonată cu arome inedite, care îi va cuceri negreșit pe musafirii tăi. Prăjitura profiterol poate fi preparată cu ingrediente ce vor conferi preparatului o savoare aparte. Ori cu ananas sau cu mere caramelizate, ce aduc aminte de vremea copilăriei, acest desert îți dă voi să te folosești de imaginația ta.

În cele ce urmează îți vom prezenta rețeta unei prăjituri profiterol preparată cu fructe de pădure și blat de nucă. Pentru aceasta vei avea nevoie de 6 albușuri, 160 g de zahăr și 200 g de nucă măcinată pentru prepararea blatului pufos. Pentru jeleul de fructe de pădure vei folosi 400 g de fructe de pădure proaspete sau congelate, 80 g de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 100 ml de apă și 40 g de amidon. Pentru crema de vanilie ai nevoie de 6 gălbenușuri, 100 g de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 200 ml de lapte, 15 g de gelatină, 250 g de brânză și 400 ml de smântână pentru frișcă.

Mai întâi pregătește foaia de nucă. Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până când acesta se topește. În compoziție se pune nuca măcinată și se amestecă până când toate ingredientele se omogenizează. Într-o tavă încăpătoare, tapetată cu hârtie de copt, se pune compoziția de blat, se uniformizează și se pune la copt timp de 20 de minute. Când este gata, se scoate foaia de la cuptor, se lasă la răcit și se taie în două pe verticală.

Secretul celei mai bune prăjituri constă în ingredientele folosite

Între timp pregătește jeleul de fructe de pădure. Se pun la blender fructele, apoi compoziția obținută se pune într-o cratiță în 100 ml de apă și se adaugă zahărul și zahărul vanilat. După ce se amestecă toate ingredientele, compoziția se pune la fiert timp de 5 minute. Separat, se amestecă amidonul cu două linguri de apă rece și se răstoarnă peste jeleul fierbinte. Jeleu de fructe se toarnă peste cele două foi cu nucă și se uniformizează.

Apucă-te de prepararea cremei de vanilie. Gelatina se amestecă în 100 ml de apă și, separat, într-un vas se amestecă gălbenușurile împreună cu zahărul și se dau la foc mic timp de 5 minute. Se adaugă laptele fierbinte și gelatina peste această compoziție și se amestecă foarte bine. Pregătește și smântâna pentru frișcă. Aceasta se mixează foarte bine și se adaugă peste crema de vanilie, apoi se amestecă din nou până când capătă o textură fină și cremoasă. Peste o foaie unsă cu jeleu pune jumătate din crema de vanilie, apoi deasupra pune a doua foaie cu jeleu și restul de cremă. Pune prăjitura la rece timp de câteva ore apoi scoate-o și decoreaz-o cum îți dorești. Cu siguranță această prăjitură va deveni vedeta meselor festive, iar invitații tăi te vor întreba de fiecare dată când urmează desertul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Educație - școala

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce conexiuni autentice și sprijin reciproc

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce…

Ziua de duminică, 28 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor de prietenie și interacțiunilor sociale. Energia zilei favorizează armonia în grupuri, deschiderea…
Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și regenerării interioare

Astrologie

Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și…

Duminică, 28 septembrie, astrele recomandă să încetinești ritmul și să îți acorzi timp pentru tine. Este ziua ideală pentru introspecție, meditație și refacerea energiei fizice…
Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni profunde și momente de armonie

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni…

Ziua de sâmbătă, 27 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor, emoțiilor și conexiunilor profunde. Energia zilei favorizează armonia, comunicarea sinceră și apropierea…