Cum poți să faci croissante pufoase chiar la tine acasă. Pașii pe care trebuie să-i urmezi, ies mai bune ca la patiserie

Rețeta de croissant cu unt de casă

Croissantele sunt una dintre delicatesele clasice ale patiseriei franceze, apreciate pentru textura lor pufoasă și gustul bogat. Mulți cred că este imposibil să obții același nivel de calitate ca la patiserie, dar te asigurăm că poți prepara croissante delicioase chiar la tine acasă. Vom împărtăși pașii esențiali pentru a obține rezultate uimitoare, astfel încât să te bucuri de croissante pufoase și parfumate făcute cu mândrie de tine.

Bucură-te de deliciul casnic: Croissante de casă

Pentru a obține croissante perfecte, asigură-te că ai următoarele ingrediente de calitate: făină cu conținut ridicat de gluten ( minim 12%), unt rece, lapte, drojdie proaspătă, zahăr, sare și ouă. Utilizarea ingredientelor proaspete și de calitate este cheia succesului:

  • 500 grame făină cu conținut ridicat de proteină
  • 20 grame drojdie proaspătă
  • 50 grame zahăr
  • 10 grame sare
  • 250 ml apă la 20  20°C
  • 200 grame unt rece
  • 1 ou pentru uns

Vezi și De ce japonezele „nu îmbătrânesc și nu se îngrașă”. Ce alimente consumă de fapt

Cum se prepară:

  • Prepararea aluatului

Pentru a obține textura pufoasă și stratificată a croissantelor, este important să lucrezi cu un aluat corespunzător. Într-un castron, amestecă făina cu zahărul și sarea, apoi adaugă untul rece tăiat în bucăți mici. Freacă ingredientele între degete până când obții o consistență nisipoasă. Adaugă drojdia dizolvată în lapte călduț și amestecă până când obții un aluat omogen.

  • Frământarea și plierea

Transferă aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină și frământă-l timp de câteva minute, până devine elastic și neted. Apoi, formează un pătrat și împarte-l în trei părți egale. Rulează fiecare bucată într-un dreptunghi și pliază-l în trei straturi, ca și cum ai face un triptic. Acoperă cu folie alimentară și lasă-l să se odihnească în frigider timp de cel puțin 30 de minute.

  • Procesul de pliere și rulare

Scoate aluatul din frigider și repetă procesul de pliere și rulare de cel puțin două ori, asigurându-te că la fiecare pliere între straturi se obține o distribuție uniformă a untului. Această etapă va crea celebrele straturi delicate și pufoase ale croissantelor.

  • Formarea și coacerea

Taie aluatul în triunghiuri lungi și subțiri și rulează-le strâns, începând de la partea largă a triunghiului. Așază croissantele într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și lasă-le să crească timp de aproximativ o oră. În timpul acestei faze, preîncălzește cuptorul la temperatura recomandată și pregătește-le pentru coacere. Un truc pentru a obține croissantele frumos aurii este să le ungi cu un ou bătut înainte de a le introduce în cuptor.

  • Bucură-te de savoarea proaspătă

Când croissantele sunt coapte și aurii, scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească ușor înainte de a le savura. Taie un croissant  în două, în care poți adăuga unt sau gem preferat pentru o gustare delicioasă.

Vezi și Cornuri pufoase cu gem de prune și nuci. Ce trebuie să adaugi pentru un gust deosebit. Așa ies delicioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Educație - școala

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce conexiuni autentice și sprijin reciproc

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce…

Ziua de duminică, 28 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor de prietenie și interacțiunilor sociale. Energia zilei favorizează armonia în grupuri, deschiderea…
Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și regenerării interioare

Astrologie

Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și…

Duminică, 28 septembrie, astrele recomandă să încetinești ritmul și să îți acorzi timp pentru tine. Este ziua ideală pentru introspecție, meditație și refacerea energiei fizice…
Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni profunde și momente de armonie

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni…

Ziua de sâmbătă, 27 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor, emoțiilor și conexiunilor profunde. Energia zilei favorizează armonia, comunicarea sinceră și apropierea…