Ciorbă de perişoare, reţeta bunicii. Trucuri ca să îţi iasă delicioasă

Ciorbă de perişoare, reţeta bunicii, pe care trebuie neapărat să o încercați. Ciorba de perișoare este unul dintre cele mai apreciate preparate din țara noastră. Gospodinele au moduri diferite de a găti acest fel de ciorbă, însă, una dintre ele are gustul bunicii, de neuitat. Pentru cei care vreți să încercați, vă prezentăm mai jos ingredientele de care aveți nevoie și modul de preparare. Trucuri ca să îţi iasă delicioasă.

Ciorbă de perişoare, reţeta bunicii, folosind doar câteva ingrediente

Ciorba de perișoare se prepară ușor. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar în cazul în care nu consumați carne de porc, o puteți înlocui cu cea de pui sau vită. Se spune că perișoarele făcute din carne de porc snt cele mai gustoase, însă depinde de preferințele fiecărei persoane. Iată cum se prepară cirorba de perișoare, rețeta bunicii și care sunt trucurie pentru a ieși perfectă.

Ingrediente pentru ciorbă

  • borș de putină
  • pătrunjel verde, proaspăt tocat
  • leuștean
  • sare
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ardei
  • o bucăţică de țelină
  • 500 ml suc de roșii / un borcan de roșii cuburi

Ingrediente pentru perișoare

  • 500 gr carne tocată
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • pătrunjel
  • mărar
  • sare
  • 50 grame orez (neapărat cu bob rotund)
  • piper negru, proaspăt râşnit

Mod de preparare

În primul rând spălați bine legumele și tocați-le în mărimea dorită. Le puneți apoi într-o oală cu apa, la fiert. Lăsați legumele să fiarbă timp de 15 minute, iar apoi începeți să adăugați perișoarele rând pe rând.

Ciorbă de perişoare
Ciorbă de perişoare

Pe acestea le puteți lăsa să se fiarbă aproximativ 20 de minute. După ce orezul din perișoare a fiert, adăugați sucul de roșii și borșul. Potriviți gustul cu sare și apoi lăsați să fiarbă în continuare câteva minute. La final, adăugați verdeața și acoperiți oala, după ce ați oprit focul.

Ciorba de perișoare o puteți consuma cu ceapă verde, smântână și ardei iute. În unele zone din țară, oamenii preferă să o mănânce cu mămăligă și nu cu pâine. Un alt truc este ca verdeața pe care o adăugați la final, cum ar fi leușteanul sau mărarul, să fie verzi, proaspete. Odată cu venirea primăverii, le veți găsi mai în toate piețele.

Cum faci perișoare cât mai moi

  • Oul, carnea și toate ingredientele folosite trebuie să fie proaspete
  • Cumpărați carnea de la o măcelărie de încredere, pentru a fi convinți că este proaspătă
  • Evitați să alegeți carnea cu multă grăsime. Perișoarele s-ar putea destrăma pe parcursul fierberii. Astfel, carnea macră este cea mai bună alegere, pentru ca perișoarele să fie pufoase.
  • Orezul trebuie spălat și lăsat la umflat câteva minute.
  • Amestecați foarte bine carnea înainte să faceți perișoarele. Numai așa acestea vor deveni mai pufoase.
  • Pentru ca pasta de perișoare să iasp mai fină, dați carnea și ceapa prin robotul de bucătărie. Este mult mai ușor și cu siguranță nu veți da greș
  • Faceți perișoarele cât mai mici. Pe timpul fierberi, orezul se va umfla, iar perișoarele se vor mări, însă vor deveni și pufoase. În cazul în care le faceți mari din prima, este posibil chiar să vă ocupe mai mult spațiu decât v-ați fi dorit, în oală. Plus că nu este nici aspectuos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Educație - școala

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce conexiuni autentice și sprijin reciproc

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce…

Ziua de duminică, 28 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor de prietenie și interacțiunilor sociale. Energia zilei favorizează armonia în grupuri, deschiderea…
Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și regenerării interioare

Astrologie

Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și…

Duminică, 28 septembrie, astrele recomandă să încetinești ritmul și să îți acorzi timp pentru tine. Este ziua ideală pentru introspecție, meditație și refacerea energiei fizice…
Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni profunde și momente de armonie

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni…

Ziua de sâmbătă, 27 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor, emoțiilor și conexiunilor profunde. Energia zilei favorizează armonia, comunicarea sinceră și apropierea…