Ce să nu pui niciodată în ciorbă. Ingredientul care nu are ce căuta, multe gospodine fac această greșeală

Ce să nu pui niciodată în ciorbă

Ciorbele și supele se numără printre alegerile preferate ale românilor pentru masa de prânz. Fie că sunt consumate ca atare sau reprezintă doar felul întâi de mâncare, acestea sunt delicioase, sățioase și pline de substanțe nutritive. Calitatea lor poate fi însă compromisă de anumite ingrediente. Ce să nu pui niciodată în ciorbă și de ce să eviți acest ingredient banal.

În ce ordine se pun la fiert ingredientele în ciorbă

Atunci când prepari o ciorbă sau o supă din carne și legume, este important ca acestea să fie adăugate în ordinea corectă. Carnea fierbe mai greu decât legumele, de aceea se va pune prima la fiert. Indiferent că este carne de pasăre, porc sau vită, aceasta se spală bine și se pune la fiert în apă rece. Se îndepărtează spuma de la suprafață, după care se adaugă puțină sare și se lasă să fiarbă la foc mic.

Citește și: Când se pun perișoarele în ciorbă, de fapt. Secretul gospodinelor pentru o ciorbă gustoasă

Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă și legumele în oală. Fie că le pui la fiert întregi și le scoți ulterior, fie că le pui tocate mărunt, acestea au nevoie de cel puțin o jumătate de oră pentru a fi fierte, în timp ce carnea are nevoie de mai mult de o oră, în funcție de tipul ei.

Dacă urmează să adaugi bulion, borș sau zeamă de varză, acestea vor fi puse în ciorbă la final, în ultimele minute. De asemenea, dacă faci o ciorbă acră este important să nu pui multă sare de la început. Borșul și zeama de varză au, la rândul lor, o cantitate considerabilă de sare. Cel mai bine este să guști ciorba la final și, dacă mai este nevoie, să mai adaugi atunci sare.

Ce să nu pui niciodată în ciorbă
Ciorba este un preparat hrănitor și delicios

Ce să nu pui niciodată în ciorbă

Pentru a potența gustul ciorbelor și al supelor, multe gospodine folosesc cuburi concentrate din comerț sau amestecuri de legume deshidratate, cu sare și potențiatori de gust. Deși oferă un gust bun preparatului, acestea ar trebui să fie evitate, pentru că au o cantitate mare de sare și monoglutamat. Orice ciorbă poate fi gustoasă, dacă ingredientele sunt de calitate și dacă este gătită corect.

Carnea ar trebui să provină dintr-o sursă sigură, ideală fiind cea de la țară. Legumele, de asemenea, trebuie să fie cât mai naturale, pentru a da gust bun ciorbei. Aceasta trebuie să fiarbă la foc mic, timp de cel puțin două ore.

Citește și: Când se adaugă smântâna în ciorbă ca să nu se brânzească. Este regulă de aur pentru bucătarii de top

Pasul final, după ce a fost oprit focul, este adăugarea verdețurilor. Multe gospodine folosesc leuștean, mai ales la ciorbele acre. Acesta trebuie folosit cu moderație, pentru că poate avea unele efecte adverse, dacă este consumat în cantități mari sau pe termen lung. Leușteanul nu este recomandat în dieta femeilor însărcinate, deoarece poate duce la creșterea tensiunii arteriale. De asemenea, cei care se confruntă cu probleme cardio-vasculare ar trebui să îl evite, potrivit nutriționiștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Educație - școala

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce conexiuni autentice și sprijin reciproc

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce…

Ziua de duminică, 28 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor de prietenie și interacțiunilor sociale. Energia zilei favorizează armonia în grupuri, deschiderea…
Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și regenerării interioare

Astrologie

Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și…

Duminică, 28 septembrie, astrele recomandă să încetinești ritmul și să îți acorzi timp pentru tine. Este ziua ideală pentru introspecție, meditație și refacerea energiei fizice…
Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni profunde și momente de armonie

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni…

Ziua de sâmbătă, 27 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor, emoțiilor și conexiunilor profunde. Energia zilei favorizează armonia, comunicarea sinceră și apropierea…