Supa de găluște este adorată de toți românii, mai ales că se poate prepara în orice sezon. Gospodinele au câteva secrete atunci când vine vorba de gătirea ei, însă puține știu câte ouă se pun la supa cu găluște, de fapt. Vezi care este secretul celor mai bune găluște de griș!
Secretul celor mai bune găluște din griș
Supa de găluște este preferata tuturor și se prepară rapid și ușor! Cu toate acestea, puține persoane știu cum se fac, de fapt, găluștele din griș. Există câteva trucuri de care trebuie să ții cont când prepari compoziția acestora, pentru a vă bucura de ele mai gustoase și pufoase găluște.
Găluștele din griș se fac fără praf de copt, iar ouăle sunt destul de importante în compoziția acestora. Câte ouă se pun la supa cu găluște?Pentru ca acestea să iasă pufoase și gustoase, adăugați 1 ou, 2 linguri de ulei și 3 linguri de griș.
Câte ouă se pun la supa cu găluște
După ce ați preparat compoziția de mai sus, găluștele se pun în supa care clocotește la foc mic. Se folosesc 2 linguri sau lingurițe și se taie găluștele pe rotund. Cu una se ia din compoziție și cu cealaltă se pun în oală. Lingurile se înmoaie în apă rece.
La fiert, găluștele își măresc volumul. Se lasă să fiarbă la foc mic și se scot după aproximativ 10 minute. La final ar trebuie să fie pufoase și delicioase.
Citește și: Secretul pentru găluște pufoase care nu se sfărâmă. Ce trebuie să adaugi în griș, compoziția perfectă
Rețetă simplă de găluște de griș
Ingrediente:
- 2 ouă proaspete;
- 100 de grame de griș;
- 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu;
- 1 vârf de cuțit de sare;
- ulei.
Mod de preparare:
Se bat cele două ouă într-o bol. Se adaugă, în timp ce se bat ouăle, bicarbonatul de sodiu și sarea. Se toarnă griș în ploaie în compoziția omogenizată complet, amestecându-se în permanență cu o furculiță.
Se încorporează uleiul în compoziție, amestecându-se în continuare compoziția. La final, amestecul pentru găluștele de griș trebuie să aibă o consistență ușor vâscoasă. Pentru a prepara găluște de griș pufoase, se recomandă să lăsați compoziția să se uniformizeze timp de zece minute la frigider. Astfel, amestecul poate „absorbi” toate beneficiile ouălor.