Secretul pentru cea mai suculentă friptură. Ce să adaugi lângă carne, înainte de a o băga la cuptor. Trucul de aur

Secretul pentru cea mai suculentă friptură

Secretul pentru cea mai suculentă friptură. Friputra la cuptor este una dintre delicatesele pregătite de gospodine pentru masa de Crăciun. Însă munca migăloasă cu pregătirea acestui preparat poate fi în zadar, dacă la final, friptura nu are gustul și textura dorite. Iată ce trebuie să adaugi lângă carne, înainte de a o pune la cuptor, pentru ca friptura ta să iasă suculentă și extrem de delicioasă.

Secretul pentru cea mai suculentă friptură

Uneori, friptura gătită la cuptor se poate usca, iar pentru a preîntâmpina această situație, ai la îndemână câteva metode. Poți să reduci temperatura cuptorului, dar în acest caz va crește timpul de gătire a cărnii.

O altă metodă folosită de gospodine pentru a găti carnea suculentă este folosirea foliei de aluminiu. Însă acest truc vine la pachet cu un alt incovenient: friptura nu va mai avea acea crustă aurie și gustoastă. Din acest motiv, mulți bucătari evită folosirea foliei de aluminiu atunci când gătesc friptură la cuptor.

Nici utilizarea sosului din smântână și maioneză nu este o idee prea bună, pentru că nu îți permite să gătești carnea așa cum îți dorești. Folosirea acestor ingrediente crește riscul de deteriorare a gustului fripturii.

Trucul întâlnit adesea în rândul bucătarilor cu experiență presupune introducerea unui vas rezistent la temperaturi mari, pe care îl umplu cu apă, în cuptor. Recipientul trebuie introdus în cuptor înainte de a pune carnea.

Astfel, evaporarea apei va crește gradul de umiditate în cuptorul aragazului, iar carnea nu se va usca. La final, friptura va fi suculentă și delicioasă și în plus își va păstra crusta aurie.

Greșeli de evitat atunci când gătești friptură de porc la cuptor

Pentru a nu risca să strici gustul fripturii de porc este esențial să ții cont de câteva trucuri. Unul dintre ele constă în faptul că după ce o scoți de la frigider, carnea nu trebuie pusă imediat la cuptor.  Trecerea bruscă a cărnii de la rece la fierbinte, face ca preparatul final să își piardă din gust și din suculență. Este indicat ca după ce scoți carnea din frigider să aștepți 30 de minute astfel încât aceasta să ajungă la temperatura camerei, abia mai apoi poți să o gătești după rețeta favorită.

O altă greșeală destul de des întâlnită este pregătirea cărnii de porc fără ca ea să fie scursă bine de surplusul de apă rămas după spălare. De aceea este bine ca bucata de carne să fie ștearsă cu un prosop de bucătărie sau un șervețel.

Este important să nu gătești carnea de porc la flacără mare, deoarece riști ca la exterior să fie prea făcută sau arsă, iar la interior crudă. Cel mai bun mod de a găti carnea este la foc mic și să întorci bucata de friptură de mai multe ori în timpul gătirii.

De asemenea, un ingredient care trebuie evitat este uleiul de măline. Acest tip de ulei are un punct de ardere destul de jos, care dacă este depășit devine toxic. De aceea, este bine ca atunci când gătești carne, să folosești un ulei cu un punct de ardere ridicat, precum uleiul de palmier sau uleiul de floarea soarelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Educație - școala

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce conexiuni autentice și sprijin reciproc

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce…

Ziua de duminică, 28 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor de prietenie și interacțiunilor sociale. Energia zilei favorizează armonia în grupuri, deschiderea…
Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și regenerării interioare

Astrologie

Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și…

Duminică, 28 septembrie, astrele recomandă să încetinești ritmul și să îți acorzi timp pentru tine. Este ziua ideală pentru introspecție, meditație și refacerea energiei fizice…
Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni profunde și momente de armonie

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni…

Ziua de sâmbătă, 27 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor, emoțiilor și conexiunilor profunde. Energia zilei favorizează armonia, comunicarea sinceră și apropierea…