Ce să adaugi în aluatul de cozonaci pentru a crește mari și pufoși. Așa ies mai buni ca la cofetărie

Ce să adaugi în aluatul de cozonaci pentru a crește mari și pufoși

Cozonacul este, fără dar și poate, vedeta de pe masa de sărbători. Acest desert pufos și delicios este nelipist din lista de bucate a gospodinelor pentru Crăciun și Revelion, iar fiecare dintre ele are propria rețetă cu care se poate mândri. Cu toate acestea, există un secret care face ca acest preparat să fie cu adevărat special. Iată ce trebuie să adaugi în aluatul de cozonaci pentru a crește mari și pufoși.

Ce să adaugi în aluatul de cozonaci pentru a crește mari și pufoși

Conzonacul nu este un preparat ușor de făcut. Necesită pricepere și multă răbdare. Dar pentru a te putea lăuda cu cozonaci cu adevărat spectaculoși, atât din punct de vedere al gustului, cât și al texturii și formei, este necesar să cunoști anumite secrete.

Roxana Blenche, fosta concurentă a emisiunii Chefi la cuțite, vine în ajutorul gospodinelor și le prezintă o rețetă delicioasă de cozonaci ungurești cu mac. Iubitorii acestui desert trebuie să îl încerce. Vedeta a dezvăluit ce trebuie să adaugi pentru a obține un aluat moale și fraged, pentru a obține cozonaci la fel ca în cofetării.

Citește și: Ce trebuie să faci pentru ca aluatul de cozonac să crească de două ori mai repede. Așa nici nu se lipește

Pentru început, iată care sunt ingredientele necesare:

  • 200 grame de unt
  • 200 de grame de untură de porc
  • 150 grame zahăr
  • 120 ml lapte
  • 150 grame de smântână
  • 1 kilogram de făină
  • 10 grame de drojdie
  • 4 gălbenușuri
  • 10 grame de zahăr
  • 10 ml esență de vanilie

De asemenea, ingredientele pentru umplutură sunt următoarele:

  • 200 grame de zahăr
  • 500 grame de mac măcinat
  • 200 ml lapte
  • 10 ml esență de vanilie
  • coaja de la o lămâie și de la o portocală

Mod de preparare

Primul pas: se adaugă laptele călduț, zahărul, drojdia și gălbenușurile și se amestecă cu grijă. Lasă drojdia să acționeze. Într-un bol separat, încăpător, adaugă făina, zahărul și sarea și amestecă totul. În același bol, pune untul la temperatura camerei și untura, apoi amestecă până când se omogenizează totul.

Citește și: De ce crapă cozonacii la copt. Greșeala pe care o fac multe gospodine, de asta nu cresc mari și pufoși

Se adaugă amestecul de lapte și drojdie pregătit anterior și se pune esența de vanilie. Frământă aluatul rezultat, adaugă smântâna și frământă până când se formează un aluat elastic și lucios. Pune totul la frigider și lasă la rece preț de o oră.

Cât timp aluatul este la frigider, poți prepara umplutura. Amestecă zahărul, macul, coaja de la lămâie, coaja de la portocală, laptele și esența de vanilie. Pune totul într-o tigaie, pe foc, și amestecă până când scade lichidul.

După ce a crescut suficient aluatul, se adugă făina și se întinde bine până când se formează un dreptunghi. Se adaugă amestecul de mac și se întinde pe toată suprafața, apoi se rulează. Se înțeapă cu scobitori și se unge cu gălbenuș de ou. Aluatul trebuie uns cu gălbenuș de două ori, la zece minute distanță. Apoi se bagă la cuptor timp de 45 de minute, la 180 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Educație - școala

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce conexiuni autentice și sprijin reciproc

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce…

Ziua de duminică, 28 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor de prietenie și interacțiunilor sociale. Energia zilei favorizează armonia în grupuri, deschiderea…
Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și regenerării interioare

Astrologie

Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și…

Duminică, 28 septembrie, astrele recomandă să încetinești ritmul și să îți acorzi timp pentru tine. Este ziua ideală pentru introspecție, meditație și refacerea energiei fizice…
Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni profunde și momente de armonie

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni…

Ziua de sâmbătă, 27 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor, emoțiilor și conexiunilor profunde. Energia zilei favorizează armonia, comunicarea sinceră și apropierea…