Sunt multe persoane care nu mănâncă de dulce în cele 40 de zile din Postul Crăciunului, așa că există alte alternative de preparate pe care le pot savura în perioada respectivă. Una dintre acestea o reprezintă maioneza de post fără ou, făcută din pufuleți. Da, ați auzit bine! Dacă vreți să experimentați o rețetă inedită și gustoasă, o puteți încerca acasă. Se prepară rapid și simplu!
Maioneză de post din pufuleți
Maioneza de post din pufuleți poate fi gătită în postul Crăciunului și este extrem de sățioasă. Această rețetă este ușor de pregătit și nu e deloc costisitoare. Fiind lipsită de ingrediente de origine animală, maioneza din pufuleți se potrivește persoanelor care țin post sau au o dietă vegană. Nu aveți nevoie de multă îndemânare în bucătărie pentru a o prepara. Iată cum se face această maioneză din pufuleți!
Citește și: Maioneză rapidă la blender. Cât ulei se adaugă și de ce ingrediente mai ai nevoie pentru a ieși perfectă
Ingrediente:
- 1 pachet de pufuleți (aproximativ 100 g)
- 200 ml ulei vegetal
- 1 lingură de muștar
- sucul de la 1/2 lămâie
- sare și piper, după gust.
Mod de preparare:
Se zdrobesc pufuleții până când obții o pudră fină. Aceasta va deveni baza secretă pentru textura ușoară a maionezei de post. Separat, într-un blender, adaugă pudra de pufuleți, uleiul vegetal și muștarul.
Se mixează la viteză medie până când compoziția devine cremoasă și omogenă. Treptat, se adaugă și sucul de lămâie și continuă să mixezi până când maioneza capătă o consistență pufoasă. Se adaugă sare și piper după gust, dar puteți adăuga și alte condimente pentru a-i da un plus de savoare.
După ce ați pregătit maioneza, aceasta se pune într-un borcan sau recipent etanș, apoi refrigerază pentru cel puțin o oră înainte de servire. Se poate consuma alături de legume proaspete sau chiar cartofi prăjiți