Cum se face ciorba a la grec. Trucul secret pentru ca smântâna să nu se brânzească atunci când o adaugi în oală

Cum se face ciorba a la grec

Ciorba a la grec este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească. Așa cum îi spune și numele, este inspirată din gastronomia grecească, dar seamănă destul de mult cu ciorba rădăuțeană. Cum se face ciorba a la grec, pas cu pas, și de ce ingrediente ai nevoie pentru a avea un gust ca la restaurant.

Ce fel de carne de folosește la ciorbă

Ciorba a la grec se face din carne de pui, multe legume și este dreasă cu smântână. Deși poate părea complicat de făcut pentru cineva care este începător în bucătărie, dacă ții cont de câteva aspecte, îți va ieși perfect din prima. Carnea de pui pe care o folosim la ciorbe, în general, trebuie să fie una care are grăsime, piele și oase. Acestea sunt cele care dau gust ciorbelor și supelor.

Evită pieptul de pui atunci când faci ciorbă și folosește mai degrabă pulpe, aripi, spate. Apoi, este ideal să folosim o carne de calitate, de preferat pui de țară. Dacă nu ai carne de pasăre din sursă proprie sau de țară, cumpără un pui de calitate, bio, crescut lent.

Citește și: Cum se face ciorba de fasole în pâine. Cea mai gustoasă modalitate de a servi acest preparat, așa va avea gustul de la restaurant

Cum se face ciorba a la grec

Pentru ciorba de pui a la grec ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • carne de pui cu oase și piele
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 țelină
  • 1 ardei gras sau kapia
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 70 g orez
  • 300 g smântână
  • 3 gălbenușuri
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • verdețuri proaspăt tocate

Citește și: Cum faci cea mai bună ciorbă de perișoare de post. Ingredientul pe care să îl pui la perișoare, nici nu îți dai seama că nu au carne

Mod de preparare:

Se spală bine carnea de pui și se pune într-o oală cu apă la fiert. Se fierbe la foc mic și se adună spuma care se formează la suprafață. După ce nu mai apare spuma, se pun rădăcina de pătrunjel și păstârnacul întregi și se lasă să fiarbă la foc mic.

Între timp, se toacă ceapa, morcovul, ardeiul și țelina, iar când carnea a fiert pe jumătate, se adaugă și acestea în ciorbă. Se pun sare și piper după gust, se scot rădăcinoasele întregi și se pune și orezul la fier. Acesta are nevoie de 10-15 minute pentru a fierbe, motiv pentru care se adaugă abia spre final.

Citește și: Ce să adaugi la final în oala cu ciorbă pentru un plus de savoare. Bucătăresele cu experiență și-au dezvăluit secretul

Ce să faci cu smântâna ca să nu se brânzească

O problemă pe care o întâmpină adesea gospodinele este că, atunci când adaugă smântâna în ciorbă, aceasta capătă un aspect brânzit. Pentru a evita acest lucru, este important să aduci amestecul de smântână și gălbenuș la o temperatură ridicată înainte de a-l adăuga în oală.

Amestecă smântâna și gălbenușurile într-un bol și adaugă câte un polonic din ciorba fierbinte peste ele. Omogenizează și adaugă încă un polonic, până când temperatura amestecului din bol crește. Apoi, toarnă totul în oala cu ciorbă, amestecă și mai lasă pe foc două minute.

Oprește aragazul, adaugă verdeața proaspăt tocată și ciorba a la grec este gata. Se servește cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, cu oțet sau cu ardei iute.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Educație - școala

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce conexiuni autentice și sprijin reciproc

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce…

Ziua de duminică, 28 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor de prietenie și interacțiunilor sociale. Energia zilei favorizează armonia în grupuri, deschiderea…
Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și regenerării interioare

Astrologie

Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și…

Duminică, 28 septembrie, astrele recomandă să încetinești ritmul și să îți acorzi timp pentru tine. Este ziua ideală pentru introspecție, meditație și refacerea energiei fizice…
Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni profunde și momente de armonie

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni…

Ziua de sâmbătă, 27 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor, emoțiilor și conexiunilor profunde. Energia zilei favorizează armonia, comunicarea sinceră și apropierea…