De ce nu se umflă gogoșile. Secretul ca să iasă ca la gogoșărie, aromate, moi și delicioase

Gogoși ca la gogoșîșerie

Când te gândești la gogoși pufoase, cu siguranță îți imaginezi niște delicii cu un miez ușor și plin de găuri, nu-i așa? Dacă gogoșile tale au avut tendința să fie mai dense și mai compacte, asemănându-se cu o pâine densă, atunci, din păcate, nu se pot numi gogoși pufoase. Găurile aerate din interiorul gogoșilor sunt dovada clară că aluatul a fost pregătit cu pricepere, respectând compoziția și etapele de dospire și prăjire.

Gogoși pufoase: secretul patiserilor

Totuși, nu trebuie să fii dezamăgit, deoarece îți vom dezvălui pașii pentru a prepara acasă gogoși pufoase. Urmează sfaturile noastre și vei impresiona pe toată lumea cu aceste delicioase bunătăți.

Mai puțin zahăr

Un aspect deosebit de important în prepararea aluatului pentru gogoși este să nu exagerăm cu cantitatea de zahăr. Motivul este destul de simplu: o cantitate prea mare de zahăr va încetini și va limita creșterea aluatului, iar la momentul prăjirii, zahărul se va carameliza excesiv, făcând gogoșile să nu iasă pufoase și ușor aerate, așa cum le dorim. De aceea, este esențial să adăugăm o cantitate modestă de zahăr în aluat, de preferat nu mai mult de 40 de grame la fiecare 500 de grame de făină. În cazul în care vă îngrijorați că gogoșile ar putea să nu fie suficient de dulci, nu trebuie să vă faceți griji, deoarece vor fi generos presărate cu zahăr la final.

Ouă și lapte

Un alt secret pentru a obține gogoși pufoase este de a integra o cantitate semnificativă de ouă și lapte în aluat. Concret, pentru fiecare 500 de grame de făină, se recomandă adăugarea a 250 de mililitri de lapte, împreună cu două ouă și un gălbenuș.

Frământarea și dospirea aluatului pentru gogoși

Un truc important pentru a obține gogoși pufoase este să frământați bine aluatul, astfel încât acesta să fie moale și ușor de manevrat, nu greu. Dintr-un aluat tare nu va rezulta în gogoși pufoase. De asemenea, după frământare, aluatul ar trebui să rămână ușor lipicios și trebuie lăsat la dospit timp de 1-2 ore, până când își dublează volumul. În plus, este important ca, după porționarea aluatului, gogoșile rezultate să fie lăsate să se așeze încă 20 de minute.

Vezi și Așa gogoși nu ai mai mâncat niciodată. Ce trebuie să adaugi neapărat în aluat. Vor fi aromate și cu un gust unic, senzațional

Prăjirea gogoșilor

Un alt truc pentru a obține gogoși pufoase este legat de prăjirea aluatului. Gogoșile trebuie prăjite în ulei încins la foc mediu, nu tare. Prăjirea la foc iute poate determina o crustă pe exterior, dar interiorul nu se va găti corect, rămânând semi-făcut sau chiar crud. O atenție specială trebuie acordată modului în care aluatul este frământat.

Cu atenție la acești factori și o practică rafinată, vei fi pe cale să obții gogoși umflate, aromate, moi și delicioase, exact ca cele din gogoșărie, pentru a vă bucura de ele în orice moment dorit.

Vezi și Secretul celor mai pufoase gogoși. Ce trebuie să faci de fapt pentru un aluat dospit corect. Așa vor ieși mai bune ca la gogoșerie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Educație - școala

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce conexiuni autentice și sprijin reciproc

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce…

Ziua de duminică, 28 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor de prietenie și interacțiunilor sociale. Energia zilei favorizează armonia în grupuri, deschiderea…
Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și regenerării interioare

Astrologie

Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și…

Duminică, 28 septembrie, astrele recomandă să încetinești ritmul și să îți acorzi timp pentru tine. Este ziua ideală pentru introspecție, meditație și refacerea energiei fizice…
Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni profunde și momente de armonie

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni…

Ziua de sâmbătă, 27 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor, emoțiilor și conexiunilor profunde. Energia zilei favorizează armonia, comunicarea sinceră și apropierea…