Secretul pentru cea mai bună pâine cu doar un gram de drojdie. Sorin Bontea și-a dezvăluit rețeta minune

Secretul pentru cea mai buna paine cu doar un gram de drojdie

Cine nu iubește gustul pâinii proaspăt scoase din cuptor. Fie că o mâncăm simplă, cu brânză sau cu mâncare, pâinea caldă ne bucură atât papilele gustative, cât și sufletul, deoarece ne aduce aminte de copilărie. Astfel, Chef Sorin Bontea a dezvăluit pasionaților de coacere a pâinii o rețetă minunată, ce necesită doar un singur gram de drojdie. Bucătarul renumit propune o metodă inedită pentru a pregăti o pâine, care va avea o crustă crocantă și un gust divin.

Care este secretul unei pâini de case delicioase

Chef Sorin Bontea dezvăluie un secret important pentru a obține o pâine cu adevărat delicioasă și anume dospirea îndelungată. El recomandă lăsarea aluatului la dospit pentru aproximativ 12 ore. Astfel, puteți să îl pregătiți seara, iar a doua zi să-l coaceți în cuptor pentru a obține o pâine cu o crustă crocantă la exterior și un miez moale și savuros la interior, care vă va încânta cu siguranță papilele gustative.

 Secretul pentru cea mai bună pâine cu doar un gram de drojdie
Rețeta de pâine a chef-ului Bontea.

Citește și: Ingredientul special pe care să-l adaugi în carnea de la ardeii umpluți. Trucul folosit de Sorin Bontea care îi face super gustoși

„O frământ bine, câteva minuțele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot. Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund.

O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie.Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță.

Repetăm procesul de împăturire a ei de 4 ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore.”, a mărturisit celebrul chef.

Ingrediente

  • 1 kg de făină
  • 20g de sare
  • 1g de drojdie
  • 780ml apă caldă

Vezi și: Secretul pentru a obține cel mai pufos și gustos cozonac. Ce ingredient special adaugă chef Sorin Bontea, rețeta completă

Cum trebuie să procedezi

  • Frământă bine aluatul doar câteva minute, nu este nevoie de mult efort. De asemenea, nu trebuie să formezi cocoloașe.
  • Pune coca rezultată, cu o consistență ușor moale, într-o cutie unsă cu ulei de măsline pe fund. Alternativ, poți lăsa coca la dospit într-un bol cu apă călduță, dacă nu folosești uleiul.
  • Acoperă cu un capac și lasă la dospit la temperatura camerei pentru 20-30 de minute.
  • Repetă procesul de împăturire a aluatului de 4 ori, la fiecare 20 de minute. Apoi, lasă coca la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore.
  • După cele 12 ore, împarte coca în două, apoi împăturește marginile de aproximativ opt ori către centru.

Te poate interesa si: Ce trebuie să faci dacă varza pentru sarmale este prea acră sau sărată. Metoda folosită de chef Sorin Bontea, asta schimbă complet gustul

  • Lasă aluatul să se mai dospească timp de 50 de minute într-un bol sau coș acoperit cu puțină făină pe margini, la temperatura camerei.
  • Între timp, chef Bontea ne recomandă să preîncălzim cuptorul la 250 de grade Celsius. În plus, în cuptor, introduce o cratiță de fontă pentru a o încălzi timp de 20-30 de minute.
  • Așează coca dospită în cratița fierbinte de fontă și acoperă cu capacul. Coace la 250 de grade Celsius timp de 30 de minute.
  • După această perioadă, scoate capacul și mai coace pâinea în cuptor încă 10-15 minute, în funcție de cât de rumenă dorești să fie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Educație - școala

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce conexiuni autentice și sprijin reciproc

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce…

Ziua de duminică, 28 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor de prietenie și interacțiunilor sociale. Energia zilei favorizează armonia în grupuri, deschiderea…
Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și regenerării interioare

Astrologie

Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și…

Duminică, 28 septembrie, astrele recomandă să încetinești ritmul și să îți acorzi timp pentru tine. Este ziua ideală pentru introspecție, meditație și refacerea energiei fizice…
Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni profunde și momente de armonie

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni…

Ziua de sâmbătă, 27 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor, emoțiilor și conexiunilor profunde. Energia zilei favorizează armonia, comunicarea sinceră și apropierea…