Regula de aur pentru cel mai bun pilaf. Nu mai fierbe orezul în apă, ingredientul secret care face diferența

Regula de aur pentru cel mai bun pilaf. Nu mai fierbe orezul în apă, ingredientul secret care face diferența

Pilaful se numără printre cele mai iubite și apreciate mâncăruri românești. Acesta se face foarte simplu, din orez și legume, cu sau fără carne. Pentru un preparat ca la carte, orezul nu trebuie să fie fiert în apă. Cum faci cel mai bun pilaf și ce fel de orez trebuie să folosești. Trucuri pentru o mâncare ca la mama acasă.

Secrete pentru a obține cel mai bun pilaf

Pilaful este un fel de mâncare clasic, pe care orice gospodină îl prepară după o rețetă proprie. La bază, acesta este compus din orez, legume și carne, care poate fi de pasăre, de vită sau de porc. Poți face însă pilaf și fără carne, iar pentru un plus de savoare poți adăuga ciuperci.

Deși este o mâncare relativ simplă, pilaful are câteva secrete pe care dacă le aplici îi schimbă complet gustul. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea!

Nu mai fierbe orezul în apă

În timp ce fierbe, orezul absoarbe o cantitate mare de lichid și se umflă. Dacă îl fierbi în apă, acesta va fi lipsit de gust și aromă. Folosește supă de pui, de legume sau de vită pentru pilaf și acesta va avea un gust desăvârșit. Poți folosi chiar supă de oase sau apa în care ai fiert carnea pentru pilaf.

Citește și: Ingredientul pe care să-l adaugi în pilaf pentru un gust deosebit. Rețeta pe care trebuie să o încerci, îi dă o savoare aparte

Supa dă un gust aparte pilafului. În plus, nu este nevoie să o prepari proaspătă de fiecare dată, poți face o cantitate mai mare și o poți păstra la congelator, iar atunci când ai nevoie de ea, o poți dezgheța direct pe foc.

Folosește orez cu bob rotund

Orezul cu bob lung sau cel basmati nu sunt potrivite pentru pilaf. Bobul rămâne întreg și nu capătă acea textură cremoasă pe care ne dorim să o aibă pilaful sau risotto, de exemplu. Pentru aceste preparate, este ideal să optăm pentru orez cu bob rotund. Acesta are mai mult amidon care, în timpul fierberii, devine lipicios și pilaful capătă acea textură cremoasă.

Citește și: Secretul celui mai gustos pilaf de post. Ingredientul secret pe care să-l adaugi. Nu te poți sătura. Are un gust special

Ce trebuie sa faci cu orezul, inainte de a-l pune la fiert.
Orez pentru pilaf

Cum faci pilaful, pas cu pas

Pentru o rețetă clasică de pilaf ai nevoie de:

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 150 g orez
  • 3-4 linguri ulei
  • 600 ml supă de pui/legume/vită
  • carne (fiartă separat)
  • verdeață proaspătă
  • sare
  • piper

Citește și: Ingredientul secret pe care să-l pui în pilaf. Îi dă un gust fabulos, trebuie să încerci

Mod de preparare:

Se toacă mărunt legumele și se pun într-o cratiță pe foc, împreună cu uleiul. Se adaugă sare și piper și se lasă legumele să se călească la foc potrivit, timp de 5 minute. Se adaugă orezul, se amestecă bine, după care se pune câte un polonic din supă. Aceasta trebuie să fie caldă sau fierbinte, pentru a nu încetini procesul termic.

Se amestecă în pilaf constant și se mai adaugă supă, pe măsură ce orezul o absoarbe. După ce ai terminat de încorporat supa, pilaful încă are o consistență lichidă. Se adaugă carnea, se amestecă bine și se dă cratița la cuptor, timp de o jumătate de oră, pentru ca pilaful să se rumenească. La final, se decorează cu verdeață proaspăt tocată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Educație - școala

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce conexiuni autentice și sprijin reciproc

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce…

Ziua de duminică, 28 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor de prietenie și interacțiunilor sociale. Energia zilei favorizează armonia în grupuri, deschiderea…
Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și regenerării interioare

Astrologie

Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și…

Duminică, 28 septembrie, astrele recomandă să încetinești ritmul și să îți acorzi timp pentru tine. Este ziua ideală pentru introspecție, meditație și refacerea energiei fizice…
Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni profunde și momente de armonie

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni…

Ziua de sâmbătă, 27 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor, emoțiilor și conexiunilor profunde. Energia zilei favorizează armonia, comunicarea sinceră și apropierea…