Secretul perișoarelor care nu se sfărâmă niciodată în ciorbă. Rămân întregi și pufoase datorită acestui ingredient

Secretul perisoarelor care nu se sfarama niciodata in ciorba. Raman intregi si pufoase datorita acestui ingredient

Ciorba de perisoare este un prepart delicios apreciat de foarte mulți români pentru gustul său unic și bogat și multitudinea de beneficii pe care o aduce organismului. Cu toate că este un preparat relativ ușor de gătit, adesea gospodinele întâmpină dificultăți atunci când fac perișoarele. Mai exact, se întâmplă de multe ori ca biluțele de carne să se dezintegreze când sunt puse la fiert. Află din acest articol care este secretul perișoarelor care nu se sfărâmă niciodată în ciorbă.

Secretul perișoarelor care nu se sfărâmă niciodată în ciorbă

Ciroba este un preparat de bază în bucătăria românească, ce poate fi servit ca un prim fel de mâncare în cazul prânzului sau o gustare ușoară.

Acest preparat are o mulțime de beneficii pentru organism. Ciorbele sunt, de regulă, slab calorice, dar bogate în nutrienți și reprezintă o variantă excelentă pentru cei care vor să mănânce sănătăos fără să se îngrașe.

Ciorba este un preparat bogat în vitamine și este recomandat să fie consumat cu regularitate, ajutând la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.

De asemenea, consumul de ciorbe ajută la o hidratare mai bună a organismului și este indicat celor care nu obișnuiesc să consume apă suficientă.

Citește și: Ingredientul pe care să nu-l adaugi niciodată în ciorba de perișoare. Îi strică tot gustul

Dintre toate, însă, ciroba de perisoare este unul dintre cele mai populare astfel de preparate. Dar cu toate că este un fel de mâncare relativ simplu de preparat, multe gospodine se confruntă cu dificultăți în prepararea perișoarelor. Acestea se sfarmă și se împrăștie prin oală.

Citește și: Ce trebuie neapărat să adaugi în carnea de la perișoare pentru a fi pufoase și gustoase. Trucul special al gospodinelor desăvârșite

Află cum poți evita această problemă.

Ce trebuie să faci pentru ca perișoarele să nu se mai sfarme în cirobă

De regulă, ciroba de perișoare se prepară în aproximativ o oră și jumătate.  Unul dintre aspectele esențiale de care trebuie să ții cont atunci când gătești acest fel de mâncare este copoziția perișoarelor. Pentru ca ele să nu se sfarme, trebuie să folosești carne cât mai macră. Dacă folosești carne grasă, atunci perișoarele vor deveni sfărâmicioase.

Ingrediente

  • 3 roşii
  • 2 ardei graşi
  • un morcov mare
  • un dovlecel
  • o ţelină
  • 2 cepe mari
  • 1/2 litru de borş
  • o legătură de pătrunjel
  • o legătură de leuştean
  • sare
  • piper
  • boia
  • jumătate de kilogram de carne de vită tocată
  • un ou

Mod de preparare

Se adaugă într-un bol carnea de vită, oul, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat şi condimentele (boia, sare şi pier) şi se amestecă foarte bine, până când conţinutul se omogenizează. Apoi, se formează perişoarele cu mâna, sub formă de chifteluţe mici.

În paralel, punem apa la fiert și adăugăm restul ingredientelor tocate mărunt: roşiile, dovleceii, ţelina, ardeii graşi, morcovul şi ceapa.

Adăugăm și perișoarele și le lăsăm la fiert timp de 25-30 de minute, timp în care trebuie să mestecăm constant.

La final, se adaugă sare și piper după gust și punem leușteanul și pătrunjelul tocate mărunt. Pentru un plus de savoare, poți adăuga o lingură de smântână.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Educație - școala

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce conexiuni autentice și sprijin reciproc

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 28 septembrie, duminică. Vibrația prieteniei aduce…

Ziua de duminică, 28 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor de prietenie și interacțiunilor sociale. Energia zilei favorizează armonia în grupuri, deschiderea…
Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și regenerării interioare

Astrologie

Horoscop chinezesc zilnic, 28 septembrie, duminică. O zi dedicată reflecției personale și…

Duminică, 28 septembrie, astrele recomandă să încetinești ritmul și să îți acorzi timp pentru tine. Este ziua ideală pentru introspecție, meditație și refacerea energiei fizice…
Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni profunde și momente de armonie

Astrologie

Previziuni numerologice zilnice, 27 septembrie, sâmbătă. Vibrația iubirii aduce conexiuni…

Ziua de sâmbătă, 27 septembrie 2025, se conturează ca un moment dedicat relațiilor, emoțiilor și conexiunilor profunde. Energia zilei favorizează armonia, comunicarea sinceră și apropierea…